Kultúra, oktatás

A falunap a helyi lakosság kiemelt ünnepe, amely évente kerül megrendezésre. Ez az az alkalom, amikor összegyűlnek a falu lakosai, hogy megálljanak egy pillanatra a napi rohanásban, és örüljenek az életnek, örüljenek egymásnak. A falunapok megszervezése nem kis feladat, hiszen egy napba kell sűríteni mindent. A falunap legyen érték, értékes programokkal, legyen szórakozás, vidámsággal, mulatsággal. Szóljon a fiataloknak, és szóljon az idősebbeknek is. Természetesen ez a nap a gyerekeké is, játékkal, élményekkel fűszerezve. Fontos találkozási alkalom és közösségépítő esemény.  Fő funkciója a közös élményszerzés, a szórakozás

Idén 2020.08.22.-én került sor a mátyásdombi Falunap megrendezésére ahol egy rendkívül jó hangulatú rendezvénynek lehettünk tanúi.

Az Erzsébet-táborok egyre népszerűbbek. 2020 júliusában 2 turnusban Mátyásdombon is részesei lehettek az iskolás gyerekek. A táborban napi négyszeri étkezést, változatos élményprogramokat biztosítottunk, többek között sport, kézműves foglalkozások, közösségépítő programok, szabadidős tevékenységek, ezek mellett pedig kirándulásokon is részt vehettek a táborozók. Köszönjük az iskolák, intézmények munkatársainak, akik fantasztikus programokat szerveztek  a gyerekeknek.

2020.nyarán Mátyásdomb településére is eljutottak az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott tisztasági csomagok. Így közel 120 helyi idős emberen és rászorulón segíthetett a mátyásdombi önkormányzat.  A segélycsomagok igénylése és kiosztása Lelkes Tibor polgármester  és az önkormányzati dolgozók segítségével valósulhatott meg. A helybeliek meglepetten, de annál nagyobb örömmel fogadták a csomagokat.